ГоловнаСвіт

Росія застерегла Ізраїль від визнання Голодомору геноцидом

На сьогодні 24 країни світу визнали Голодомор в Україні геноцидом.

Росія застерегла Ізраїль від визнання Голодомору геноцидом

Російський дипломат застеріг Ізраїль щодо запропонованого законопроекту про офіційне визнання Голодомору в Україні геноцидом.

Про це сказав у коментарі місцевим радіо заступник російського посла в Тель-Авіві Леонід Фролов, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на агентство Рейтер

"Це не найкращий час, щоб обговорювати цю пропозицію ... Це буде погано. Це буде неправильний крок", - сказав він.

Напередодні на розгляд парламенту Ізраїлю (Кнесету) подали законопроект про визнання українського Голодомору геноцидом. Документ подав депутат центристської партії, що входить у правлячу коаліцію, очолювану прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху. Законопроектом також пропонується оголосити 6 грудня "Днем пам'яті українського геноциду" в Ізраїлі.

Нагадаємо, в листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Геноцид десятиліттями заперечували в Радянському Союзі, правонаступницею якої є нинішня Росія. Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат унаслідок Голодомору 1932-1933 років становить 3 млн 941 тис. осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 млн 122 тис. осіб.

На сьогодні 24 країни світу визнали Голодомор в Україні геноцидом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram