ГоловнаСвіт

Влада Венесуели визначила дату президентських виборів

Європа, США та країни Латинської Америки розкритикували рішення Каракаса.

Влада Венесуели визначила дату президентських виборів
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Влада Венесуели визначилася з датою президентських виборів, призначивши їх на 22 квітня.

Про це повідомляє The Associated Press. 

Зазвичай президентські вибори в країні відбуваються наприкінці року, тому США й кілька країн Європи та Латинської Америки розкритикували рішення про призначення нової дати, зазначаючи, що це поставить у невигідне становище опозицію.

Чинний президент Ніколас Мадуро вже почав свою передвиборну кампанію для переобрання на другий термін. Наразі він - єдиний кандидат. Раніше дату виборів обговорювали на зустрічі між владою Венесуели та опозицією, яка відбулася в Домініканській республіці. За підсумками перемов домініканський президент Даніло Медіна Санчес заявив, що вони "припинені на невизначений термін", оскільки сторони не змогли дійти згоди. Опозиція наполягала на проведенні виборів у червні, щоб дати політичним партіям достатньо часу для організації праймериз. В уряді виступали за голосування в березні.

У квітні у Венесуелі розпочалися масові акції протесту після рішення влади країни створити нову структуру - Національну конституційну асамблею - для скасування рішень опозиційного щодо Мадуро парламенту. Вибори в Асамблею супроводжувалися заворушеннями, в яких загинуло близько 20 людей.

Як повідомлялося раніше в лютому, Держдеп США анонсував можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram