ГоловнаСвіт

Путіна зареєстрували кандидатом у президенти

ЦВК РФ прийняв документи для участі у виборах від вісьмох осіб.

Путіна зареєстрували кандидатом у президенти
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Володимира Путіна зареєстрували кандидатом на посаду президента Росії.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК РФ, передає "Интерфакс"

"Це безпрецедентний випадок. Усі кандидати, які дійшли до ЦВК, пройшли перевірку", - зазначила голова відомства Елла Памфілова.

Раніше голова штабу Ксенії Собчак Тимур Валєєв повідомив "Дождю", що комісія виявила брак у 1,33% зданих підписів. Проте це не завадить їй зареєструватися кандидатом.

ЦВК РФ також перевірив підписи Максима Сурайкіна від "Комуністів Росії". За підсумками перевірки було забраковано 3,72% його підписів. Питання про реєстрацію Сурайкіна і Собчак кандидатами в президенти розглянуть у четвер, 8 лютого.

ЦВК РФ прийняв документи для участі у виборах від вісьмох осіб. Як кандидати у президенти вже були зареєстровані лідер ЛДПР Володимир Жириновський і представник КПРФ Павло Грудінін. Їх було звільнено від збору підписів як представників парламентських партій.

Путіну як самовисуванцю потрібно було зібрати 300 тис. підписів для реєстрації кандидатом. Наприкінці січня його штаб здав до ЦВК 315 тис. підписів, а всього штабу вдалося зібрати понад 1,6 млн підписів. У ЦВК після перевірки 60 тис. підписів заявили, що порушення були виявлені в 0,39% з них. Згідно із законом, максимально допустима межа браку - 5% від загального числа перевірених підписів.

Крім того, зібрані підписи здали в ЦВК Григорій Явлінський від "Яблука", Борис Тітов від "Партії Росту" і Сергій Бабурін від партії "Російський загальнонародний союз".

Нагадаємо, раніше голова ЦВК РФ зробила зауваження Дмитру Пєскову за агітацію на користь Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram