ГоловнаСвіт

Двоє турецьких військових загинули за добу під час військової операції в Сирії

Напередодні на півночі Сирії загинули семеро турецьких солдатів.

Двоє турецьких військових загинули за добу під час військової операції в Сирії
Турецкие военные в операции "Оливковая ветвь"
Фото: EPA\UPG

Двоє турецьких військових загинули, ще п'ятеро отримали поранення за день під час турецької військової операції "Оливкова гілка" на півночі Сирії.

Про це повідомляє газета Milliyet із посиланням на турецький Генштаб.

У відомстві загалом охарактеризували операцію як "успішну". Напередодні Генштаб Туреччини повідомляв, що в районі проведення операції біля Афріна загинули семеро турецьких солдатів. Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в ході кампанії було вбито близько 800 терористів.

Наприкінці січня голова департаменту охорони здоров'я регіону Афрін Анджела Рішо повідомила, що в Афріні з моменту початку турецької операції загинули 89 місцевих жителів, а ще 198 отримали поранення. Вона зазначила, що це сталося через дії турецьких військових і що більшість жертв - жінки і діти. Місцева влада попросила міжнародні організації надати лікарням Афріна необхідні ліки.

Турецька військова операція "Оливкова гілка" триває з 20 січня, проте боротьба ведеться переважно з "терористичним" курдським ополченням, яке підтримує міжнародна коаліція на чолі з ША. Правозахисні групи звинуватили Туреччину в загибелі мирних жителів під час операції. МЗС Туреччини всі звинувачення відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram