ГоловнаСвіт

Мінфін США почав перейматися можливим впливом антиросійських санкцій на американську економіку

У разі приєднання ЄС до американських санкцій цей вплив міг би бути меншим.

Мінфін США почав перейматися можливим впливом антиросійських санкцій на американську економіку
Минфин США
Фото: EPA/UPG

Введення санкцій проти російського держборгу може мати непередбачувані наслідки і зробити негативний вплив не тільки на економіку Росії, але і на американських інвесторів, йдеться в доповіді мінфіну США.

Раніше аналітики відзначали, що очікування заборони на купівлю російського держборгу тисне на ринок і на рубль, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Однак, як йдеться в документі мінфіну США, російська економіка сьогодні тісно пов'язана з міжнародним бізнесом і зарубіжними інвесторами, тому розширення економічних санкцій може вплинути як на американські, так і на світові фінансові ринки.

"З огляду на розмір російської економіки, її зв'язки і вплив на світовому фінансовому ринку, а також суворе дотримання американських санкцій глобальними компаніями, значення і масштаб наслідків розширення санкцій щодо суверенного боргу [Росії] і деривативів невідомий, і наслідки може відчути на собі як Росія, так і американські інвестори і компанії", - йдеться в заяві.

При цьому в Мінфіні вважають, що в разі приєднання ЄС до американських санкцій цей вплив міг би бути меншим.

Нагадаємо, 30 січня Мінфін США опублікував "кремлівський список", передбачений новим законом про санкції проти російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна. Водночас Вашингтон поки що вирішив відмовитися від нових обмежень, і потрапляння в ці списки не означає обов'язкове введення санкцій щодо їх фігурантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram