ГоловнаСвіт

У РФ підтримали заборону "бандерівської ідеології" у Польщі

Проте закликали Варшаву відмовитися від власного націоналізму - "неприкритої русофобії".

У РФ підтримали заборону "бандерівської ідеології" у Польщі
Фото: council.gov.ru

Росія вітає заборону "бандерівської ідеології" у Польщі, але водночас підкреслює необхідність відмови від власного націоналізму. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони Франц Клінцевич, повідомляє "РИА Новости".

"Росія не може не погодитися з необхідністю засудити у Польщі бандерівську ідеологію, однак Варшава повинна відмовитися і від власного націоналізму - "неприкритої русофобії", - йдеться в повідомленні.

За словами Клінцевича, ухвалений Сенатом закон має виборчий характер.

"Різко засуджується чужий націоналізм, пропаганда бандерівської ідеології стає кримінальним злочином, з чим ми, зрозуміло, не можемо не погодитися. Водночас робиться вигляд, що не існує "свого" націоналізму, одним із проявів якого сьогодні є неприхована русофобія", - сказав Клінцевич.

На його думку, обидва ці види націоналізму "небезпечні для польського суспільства".

Нагадаємо, польський Сенат у четвер проголосував за ухвлення поправок до закону про інститут національної пам'яті, які передбачають кримінальне покарання за образу польського народу. Зокрема, карному покаранню підлягає заперечення Волинської різанини 1943 року і пропагування бандерівської ідеології.

Президент Петро Порошенко назвав закон таким, що не відповідає принципам партнерства.

США закликали Польщу переглянути законопроект про інститут нацпам'яті. На думку Держдепу, цей законопроект може підірвати свободу слова в країні.

В ОБСЄ сподіваються, що президент Польщі ветує закон про заборону "бандеризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram