ГоловнаСвіт

Новообраний президент Фінляндії склав присягу

Нійністьо наголосив на необхідності підтримувати діалог як із Заходом, так і зі Сходом.

Новообраний президент Фінляндії склав присягу
Саули Нийнисте
Фото: EPA/UPG

Президент Фінляндії Саулі Нійністьо,  переобраний на цю посаду, склав присягу.

Про це повідомляє Helsingin Sanomat. 

Урочиста церемонія відбулася в парламенті Фінляндії о 12:00. Нійністьо зачитав текст присяги, що стало офіційним початком другого терміну його перебування на посаді президента.

"Бути обраним президентом - це велика честь і велика відповідальність. Я беру на себе цю відповідальність бути скромним, але рішучим, присвятити себе обов'язкам президента", - заявив глава держави у зверненні до парламенту.

У своєму виступі він також торкнувся питання міжнародної безпеки. "Останні шість років були бурхливими, конфлікти спалахнули в Європі, у наших найближчих сусідів", - зазначив президент Фінляндії, наголошуючи на необхідності вкладати в оборону і зберігати єдність. ЄС знову став гравцем, який працює на мир, проте він потрібен нам також як спільнота безпеки, що мовить одним голосом і чий голос чують", - сказав він.

Крім того, Нійністьо наголосив на необхідності підтримувати діалог як із Заходом, так і зі Сходом, згадавши при цьому Росію та Китай.

Нагадаємо, президент Фінляндії Саулі Нійністьо 28 січня був переобраний на другий термін. Він переміг у першому турі, набравши 62,7% голосів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram