ГоловнаСвіт

Родичі жертв катастрофи MH17 виграли суд у США проти Гіркіна

Позов подавали члени сімей 25 жертв катастрофи.

Родичі жертв катастрофи MH17 виграли суд у США проти Гіркіна
Мемориал MH17
Фото: EPA/UPG

Група родичів жертв катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 виграла справу в американському суді, що дає їм право на компенсацію в розмірі сотні мільйонів доларів США.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідні документи з суду отримала нідерландська телепрограма Zembla.

Позов подавали члени сімей 25 жертв катастрофи MH17, 10 з яких - громадяни Нідерландів. Справу порушили проти Ігоря Гіркін (Стрєлкова), який раніше був "міністром оборони ДНР".

Американський суддя виніс вердикт 21 грудня. Суд постановив, що сумарна компенсація родичам жертв трагедії повинна становити $400 млн - по $20 млн кожному. При цьому наголошено, що шанси дійсно отримати компенсації "дорівнюють нулю", оскільки Гіркін у суд не з'явився, а за домашньою адресою в Москві його не знайшли.

Адвокати родичів мають намір арештувати майно Гіркіна, проте цього може бути недостатньо для виплат.

"Це справа не про гроші, а про справедливість для сімей. Ми хочемо уваги на світовій арені для справи і для тих, хто несе відповідальність за цю страшну трагедію", - зазначив адвокат Флойд Вінсер.

Фото: eurointegration.com.ua

Нагадаємо, в результаті авіакатастрофи "Боїнга" 17 липня 2014 року загинули 298 осіб. Відразу ж після падіння літака в пабліку сепаратистів "Зведення від Стрєлкова Ігоря Івановича" в соцмережі "ВКонтакте" з'явилося повідомлення, що бойовики в четвер збили літак у районі падіння "Боїнга".

У липні 2015 року родичі загиблих пасажирів подали позов до Гіркіна на 900 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram