ГоловнаСвіт

У Франції міністр став фігурантом розслідування про зґвалтування

35-річний міністр заперечує всі звинувачення.

У Франції міністр став фігурантом розслідування про зґвалтування
Жеральд Дарманен
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Парижа відновила розслідування проти французького міністра державних рахунків Жеральда Дарманена.

Про це повідомляє AFP.

Звинувачення стосуються подій, за версією звинувачення, у 2009 році. Першого разу гадана жертва - 45-річна Софі Спатц - подала скаргу в прокуратуру навесні 2017 року. За її словами, вона звернулася до Дарманена з проханням допомогти в судовій справі про шантаж з участю її колишнього бойфренда. Спатц заявила, що Дарманен погодився їй допомогти, але натякнув на інтимну близькість. Незабаром після цього розслідування було припинено, оскільки заявниця так і не з'явилася до слідчих дати свідчення.

У середині січня 2018 року Спатц написала нову скаргу в прокуратуру. Розслідування, яке передали кримінальній поліції, було відновлено 22 січня.

35-річний Дарманен заперечує всі звинувачення. Його адвокати звинуватили Спатц у "грубій спробі зашкодити" репутації міністра і сказали, що він подасть зустрічний позов за наклеп.

Міністр юстиції Ніколь Беллубе підтримала Дарманена, заявивши, що він повинен піти у відставку, зазначивши, що йому не висунули звинувачень у скоєнні якогось злочину.

Міністр сільського господарства Франції Стефан Травер також захистив Дарманена, заявивши, що принцип невинуватості діє, допоки не доведено провину підозрюваного.

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп заявив, що Дарманен має "повну довіру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram