ГоловнаСвіт

На акціях протесту в Росії затримали 350 осіб

Більшість затриманих відпустили з поліції без складання протоколів.

На акціях протесту в Росії затримали 350 осіб
Акция протеста в РФ
Фото: EPA\UPG

На акціях протесту в Москві та інших містах Росії, які пройшли в рамках "Страйку виборців", затримали 350 осіб. Більшість із них відпустили з відділень поліції без складання протоколів.

Про це повідомляє "ОВД-Инфо".

У Москві затримали 16 осіб, у тому числі Олексія Навального і члена його федерального штабу Миколу Ляскіна. Їх відпустили з відділень поліції напередодні. На Ляскіна склали протокол про порушення статті 20.2 КпАП (порушення правил проведення мітингу), Навального відпустили без протоколу під зобов'язання про явку. Засідання у справі Ляскіна відбудеться пізніше 29 січня.

У Петербурзі затримали 19 осіб, їх усіх згодом відпустили. Найбільше затриманих виявилося в Уфі (66 осіб), Волгограді (65 осіб) і Чебоксарах (51 особа). 31 особу затримали в Кемерові, 23 людини затримали в Мурманську, ще 13 осіб - у Петрозаводську. Більшість із них відпустили без складання протоколів.

Напередодні, 28 січня, акції протесту в рамках "Страйку виборців" пройшли, за підрахунками організаторів, у 100 містах Росії. У Москві, за інформацією МВС, в акції взяли участь близько тисячі осіб, по всій Росії - приблизно 3,5 тис. осіб. За офіційними даними, мітинги пройшли в 46 містах.

Учасники акцій по всій Росії виступали на підтримку бойкоту виборів президента, запланованих на 18 березня. Про проведення бойкоту в кінці грудня оголосив Олексій Навальний після того, як ЦВК відмовила йому в реєстрації кандидатом у президенти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram