ГоловнаСвіт

Одну з двох альпіністів, які застрягли в Гімалаях на висоті 7 тис. метрів, врятували

На горі Нанга-Парбат ще залишається альпініст із Польщі, шансів знайти його живим мало.

Одну з двох альпіністів, які застрягли в Гімалаях на висоті 7 тис. метрів, врятували
Элизабет Риволь и Томаш Мацкевич
Фото: http://4sport.ua

Вчора, 27 січня, в Гімалаях рятувальна група знайшла альпіністку з Франції Елізабет Револь, яка кілька днів тому застрягла під час спуску з восьмитисячника Нанга-Парбат разом з альпіністом із Польщі, про це повідомляє 4sport.

Револь знайшли на висоті приблизно 6 тисяч метрів, куди їй вдалося спуститися самостійно. У неділю вранці жінку чартерним рейсом доставили у Францію в клініку, яка спеціалізується на обмороженнях.

На горі ще залишився альпініст із Польщі Томаш Мацкевич. За словами врятованої альпіністки, коли вона залишала Томаша, він був майже при смерті. Чоловік залишився на позначці орієнтовно 7,2 тис. метрів.

"Варто зазначити, що для вертольотів пакистанської армії, на яких проводилося закидання рятувальної команди неможливо піднятися вище за позначку в 6500-6700 метрів... Тим більше з урахуванням поточної погоди (вітер в 80 км/год і мороз до -36 градусів)", - йдеться в повідомленні.

Найвірогідніше вертоліт рятувальної місії зробить обліт гори на максимальній висоті, коли дозволить погода, щоб зазначити точне місце, де залишився поляк.

Гора Нанга-Парбат розташована на північному заході Гімалаїв і входить у першу трійку найнебезпечніших для сходження восьмитисячників зі смертністю 22,3 % щодо кількості тих, хто досягнув вершини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram