ГоловнаСвіт

​Після 12 годин облоги військові звільнили готель у Кабулі від терористів, 5 людей загинули

На готель Intercontinental в столиці Афганістану троє озброєних чоловіків напали вчора ввечері.

​Після 12 годин облоги військові звільнили готель у Кабулі від терористів, 5 людей загинули
Отель Intercontinental в Кабуле
Фото: EPA\UPG

Щонайменше п'ятеро людей загинули і ще шестеро отримали поранення під час нападу на готель Intercontinental в центрі Кабула. Серед загиблих - один іноземець, серед поранених - троє військових, які визволяли готель. Про це заявив представник міністерства внутрішніх справ Афганістану в неділю, 21 січня, повідомляє ВВС.

Всі троє нападників були вбиті. Понад 150 людей врятовано, з них 41 іноземець.

Озброєні невідомі увірвалися в готель Intercontinental в суботу ввечері. Вони стріляли в гостей і персонал, а також використовували гранати. Раніше в міністерстві заявляли, що нападників четверо, але пізніше уточнили, що їх було тільки троє.

Спеціальний підрозділ 12 годин проводив операцію зі звільнення готелю. Протягом восьми годин з готелю були чутні постріли. Поки що жодна група не взяла на себе відповідальність за напад на готель.

Раніше на цей готель вже нападали терористи, в 2011 році це були бойовики "Талібану". Суботній напад стався через кілька днів після того, як посольство США попередило про небезпеку для готелів в Кабулі.

"Ми маємо в своєму розпорядженні інформацією про те, що екстремістські групи планують напад на готелі в Кабулі", - попередило посольство в офіційному повідомленні в четвер минулого тижня. Проте в цьому повідомленні йшлося про інший готель поблизу міжнародного аеропорту як можливу мету нападників.

Представник міністерства внутрішніх справ Афганістану заявив, що розслідування нападу, яке вже почалося, має з'ясувати, як нападники змогли подолати кордон охорони, що два тижні тому було доручено приватній фірмі.

"Очевидно, вони скористалися задніми дверима в кухню, щоб увійти", - заявив він.

Готель Intercontinental належить державі, це один з найдорожчих готелів країни. Часто в ньому відбуваються політичні збори, конференції, а також влаштовують весілля. Згідно з деякими повідомленнями, під час нападу в готелі відбувалася IT-конференція, учасниками якої були представники місцевої влади. За іншими даними, ввечері в готелі святкували два весілля.

Нагадаємо, раніше в Афганістані бойовики обстріляли ринок з мінометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram