ГоловнаСвіт

Голова Пентагону визнав загрози від Росії і Китаю більшими за тероризм

"Якщо ви кинете нам виклик, це буде ваш найдовший і найгірший день".

Голова Пентагону визнав загрози від Росії і Китаю більшими за тероризм
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Загроза, яка виходить від держав на кшталт Росії і Китаю, а не тероризм, відтепер перебуває в центрі стратегії національної безпеки США. Про це заявив голова Пентагону Джим Меттіс, повідомляє Голос Америки.

"Ми і надалі будемо вести кампанію з боротьби з тероризмом, але змагання потужних держав, а не тероризм - тепер головний фокус національної безпеки Сполучених Штатів", - зазначив Меттіс, представляючи нову стратегію нацбезпеки країни в університеті Джонса Хопкінса в Балтиморі.

Голова Пентагону зазначив, що США зіткнулися зі зростаючою небезпекою, яка йде від двох не схожих між собою ревізіоністських держав - Росії та Китаю. Меттіс заявив, що ці держави хочуть створити світ відповідно до їх авторитарних моделей, накладаючи право вето на економічні, дипломатичні і оборонні рішення інших країн.

"Якщо ви кинете нам виклик, це буде ваш найдовший і найгірший день", - сказав Меттісон, порадивши владі Росії і Китаю працювати з американськими дипломатами, "адже ви не хочете воювати проти американських військових".

Нагадаємо, за даними Reuters, США планували зняти санкції з РФ після перемоги Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram