ГоловнаСвіт

У Москві заарештували екс-голову охорони Березовського

У серпні СБУ затримала громадянську дружину Соколова Дарину Мастікашеву за підозрою в державній зраді.

У Москві заарештували екс-голову охорони Березовського
Фото: Depositphotos\jinga80

Лефортовський суд Москви заарештував Сергія Соколова, колишнього керівника приватного охоронного підприємства "Атолл-1", яке в 1990-ті роки займалося особистою охороною Бориса Березовського.

Як повідомила журналістам прес-секретар суду Катерина Краснова, він залишиться під вартою щонайменше до 16 березня.

Російська служба Бі-бі-сі повідомляє, що про затримання Соколова стало відомо 17 січня. Справу на нього заведено за статтею "незаконний оборот зброї і незаконний обіг вибухових речовин і вибухових пристроїв".

За даними ЗМІ, Соколов до арешту працював експертом організації "Федеральний інформаційний центр "Аналітика і безпека". Разом з ним затримали директора компанії Руслана Мільченка і екс-голову служби безпеки хімічного підприємства "Тольяттіазот" Олега Антошина.

Як зазначалося, швидше за все, приводом для затримання стали виявлені на території "Тольяттіазот" гранатомет, патрони і ваххабістська література, які, як виявилося пізніше, були підкинуті. За версією слідства, Соколов і Антошин вирішили інсценувати підготовку до теракту з метою дискредитувати власників компанії.

У серпні минулого року голова СБУ Василь Грицак повідомляв про затримання цивільної дружини Соколова Дар'ї Мастікашевої. Вона звинувачується в зраді і шпигунстві на користь Росії. За даними слідства, Мастікашева пропонувала трьом колишнім учасникам бойових дій на сході України "виїхати в Москву і провести там незначні будівельні роботи" за "хорошу винагороду".

"Саме на цих колишніх військовослужбовців планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не тільки в Москві", - повідомляв голова СБУ.

Сам Соколов стверджує, що арешт Мастікашевої став помстою за проведене ним розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, а також діяльності СБУ і Дніпропетровської ОЗУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram