ГоловнаСвіт

У Німеччині назвали найнебезпечнішу російську зброю

"Циркон" дозволить російському флоту знищувати практично будь-які іноземні військові кораблі.

У Німеччині назвали найнебезпечнішу російську зброю
Флагман Северного флота РФ крейсер "Петр Великий"
Фото: severpost.ru

Німецька преса дійшла до висновку, що російський ракетний корабельний комплекс "Циркон" становить реальну загрозу суднам різних країн, передає Голос Америки.

Німецький журнал Stern пише, що головною зброєю російського флоту стане гіперзвукова крилата ракета "Циркон" 3М22. Вона ушестеро перевищує швидкість звуку, її дальність становить близько 600 кілометрів.

Експерти також згадали про модернізацію російських крейсерів "Адмірал Нахімов" і "Петро Великий", які планується оснастити сучасними зенітними системами С-500 і крилатими ракетами "Калібр".

Водночас наголошується, що "Циркон" дозволить російському флоту знищувати практично будь-які іноземні військові кораблі. "Циркон", зокрема, становить особливу небезпеку для американських авіаносців.

Робота над проектом "Цирконій" ведеться з 2011 року. Швидкість ракети досягне майже сім з половиною тисяч кілометрів на годину. За дві з половиною хвилини вона зможе подолати до 250 кілометрів. На такій швидкості цю ракету зараз не може перехопити жодна система в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram