ГоловнаСвіт

В Італії церква відкрила перший хостел для бездомних розлучених чоловіків

В Італії близько 4 млн розлучених чоловіків, у мільйона з них немає свого житла.

В Італії церква відкрила перший хостел для бездомних розлучених чоловіків
Фото: baby-nn.ru

Римсько-католицька Церква відкрила в Італії перший хостел для чоловіків, які залишилися без житла в результаті розлучення. Він розташований у містечку Топ-Сан-Лорено в околицях Риму.

Про це повідомляє The Times.

За даними президента італійських асоціацій юристів у галузі сімейного права Джан-Етторе Гассан, у країні зараз близько 4 млн розлучених чоловіків, і 1 млн із них після розлучення не мають свого житла. "Розлучення тут може означати смерть", - заявив експерт.

Гассан пояснив, що в семи випадках з десяти суд під час розлучення залишає житло жінці, щоб вона могла виховувати дітей. Окрім того, в 94% випадків суд вирішує, що чоловіки повинні продовжувати виплачувати іпотеку за житло, платили аліменти й інші види допомоги на утримання дітей. У зв'язку з цим часто трапляються випадки, коли після розлучення італійські чоловіки залишаються на межі бідності, не маючи грошей навіть на оренду житла, тому їм доводиться ночувати в машині.

Церква звернула увагу на цю проблему після того, як її представники побачили, скільки розлучених чоловіків шикуються в черги по безкоштовні обіди, що їх влаштовують церковні організації. У хостелі Топ-Сан-Лорено чоловіки можуть поїсти, переночувати і прийняти душ.

Нагадаємо, у вересні Папа Римський радикально спростив процедуру розлучення католиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram