ГоловнаСвіт

Росія відмовилася від участі в січневій сесії ПАРЄ

Регламент асамблеї всупереч очікуванням РФ не було змінено.

Росія відмовилася від участі в січневій сесії ПАРЄ
Фото: kapital.com

Росія не направлятиме свою делегацію на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, яка пройде 22-26 січня.

Про це російському агентству ТАСС сказав віце-спікер Держдуми Петро Толстой, який курирує в нижній палаті парламенту міжнародну діяльність.

"РФ не представлятиме свою делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи в січні в зв'язку з тим, що суттєву умову нашої там роботи, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не було внесено до регламенту цієї організації, - сказав Толстой. - Тому рішення Росії утриматися від роботи в ПАРЄ в пленарному форматі залишається чинним, до моменту зміни регламенту".

Російська делегація в ПАРЄ в квітні 2014 року була позбавлена основних повноважень через агресію проти України. У 2015 році ПАРЄ двічі розглядала питання про відновлення прав делегації РФ, але тоді санкції залишилися чинними: Росія була позбавлена можливості голосувати в ПАРЄ до кінця року, а також усунена від участі в роботі керівних органів асамблеї і її місій зі спостереження за виборами на просторі Ради Європи. У відповідь делегація РФ заявила, що відмовляється працювати в ПАРЄ на таких умовах, а в 2016-2017 роках вирішила не надсилати заявку на підтвердження своїх повноважень.

Наприкінці червня стало відомо, що Росія призупиняє виплату свого внеску в Раду Європи в зв'язку з неучастю делегації РФ у роботі ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram