ГоловнаСвіт

У результаті зсувів у Каліфорнії загинули 13 людей

Безвісти зниклими вважаються близько 20 осіб.

У результаті зсувів у Каліфорнії загинули 13 людей
Оползни в Калифорнии
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 13 людей загинули в результаті зсувів на півдні Каліфорнії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У вівторок, 9 січня, там почалися сильні дощі, а за місяць до цього пожежі спалили рослинність, що захищала територію від зсувів, відзначає агентство.

Тисячам мешканців району Санта-Барбара порадили евакуюватися, проте, за словами представника регіональної пожежної служби Амбер Андерсон, лише 10-15% з них прислухалися до порад влади. Служби порятунку досліджують постраждалу від зсувів територію, використовуючи вертольоти і собак.

Найбільше постраждали містечка Монтесіто і Карпінтерія, розташовані недалеко від Санта-Барбари. Траса 101 виявилася перекритою камінням. Її розчистять не раніше ніж через 48 годин.

Шериф району Санта-Барбара заявив, що число жертв може зрости. За його даними, безвісти зниклими вважаються близько 20 осіб. У січні 2005 року в результаті зсуву в Каліфорнії загинули 10 осіб. Це сталося в місті Ла Кончіта, розташованому приблизно за 30 кілометрів на південь від Монтесіто.

Американська телеведуча Опра Вінфрі, яка живе в Монтесіто, опублікувала в своєму Instagram відеозапис з місця події. "Вертольоти рятують моїх сусідів. Шукають зниклих безвісти людей. 13 життів втрачені", - написала вона.

За інформацією CNN, у Каліфорнії через стихійне лихо закрили парки розваг Sea World, Six Flags Magic Mointain, Knotts Berry Farm і Legoland.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram