ГоловнаСвіт

Папа Франциск закликав міжнародну спільноту пам'ятати про війну в Україні

Глава Католицької церкви зустрівся з послами, акредитованими при Святому престолі.

Папа Франциск закликав міжнародну спільноту пам'ятати про війну в Україні
Фото: radiovaticana.va

Папа Римський Франциск під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом, яка проходить на початку року, закликав міжнародну спільноту не забувати про війну в Україні.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

"Спільні зусилля на користь відбудови мостів є невідкладними також і в Україні. Минулий рік, який посіяв нові жертви в конфлікті, що пригнічує країну, і далі завдаючи страждань населенню, зокрема сім'ям, які проживають у зонах, уражених війною, і втратили своїх найдорожчих, нерідко - дітей і літніх родичів", - сказав глава Католицької церкви, звертаючись до послів, акредитованих при Святому престолі.

Зазначають, що під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом Папа Римський ділиться думками про невідкладні завдання, що стоять перед міжнародною спільнотою. У нинішній промові Папа Франциск зосередив свою увагу, серед іншого, на двох важливих річницях: 100-річчю з дня завершення Першої світової війни і 70-річчі ухвалення Загальної декларації прав людини.

На сьогодні двосторонні відносини з Ватиканом підтримують 183 держави, Суверенний Мальтійський Орден і Європейський Союз. Серед послів - 25 жінок, серед яких - Надзвичайний і Повноважний Посол України Тетяна Іжевська. При Святому престолі акредитовані також різні міжнародні організації.

Нагадаємо, що в різдвяному посланні Папа Римський побажав миру Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram