ГоловнаСвіт

Російську авіабазу в Сирії вдруге за тиждень атакували безпілотники

Імовірно атаку здійснили бойовики ІДІЛ.

Російську авіабазу в Сирії вдруге за тиждень атакували безпілотники
Фото: syria.mil.ru

Аеродром російської авіабази Хмеймім у сирійській провінції Латакія атакували безпілотники невідомого походження, за деякими даними - бойовиків "Ісламської держави", передає Російська служба Бі-бі-сі.

Новинне агентство Orient News повідомило про невпізнані дрони над російською авіабазою ввечері 6 січня. За даними видання, на саморобні літальні апарати зреагувала система безпеки і запустила сирени. Із бази здійснено обстріл дронів, однак про його результати агентство не повідомляє.

Видання Arabi21 із посиланнями на джерела в сирійській опозиції також пише про напад, додаючи, що безпілотники були зроблені досить примітивно і що відповіді російської сторони на обстріл не було видно.

Згідно з даними сирійського Центру моніторингу за дотриманням прав людини, атака відбувалася з бази "Ісламської держави" в Латакії.

Російські ЗМІ в повідомленнях про атаку посилаються на Telegram-канал Directorate 4. За його даними, російські військові збили кілька дронів.

"Про реальність нальоту БПЛА немає жодних сумнівів", - пише автор каналу (стиль збережено), додаючи, що нічого невідомо про втрати, яких зазнала російська авіабаза.

Офіційного коментаря російського міноборони поки що немає.

Нагадаємо, 4 січня міноборони Росії спростувало повідомлення про знищення семи російських літаків на авіабазі Хмеймім у Сирії. При цьому там визнали, що база зазнала обстрілу 31 грудня, в результаті чого двоє російських військовослужбовців загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram