ГоловнаСвіт

Глава Adidas закликав поліпшити відносини з Росією

"Здійснити зближення з Росією - в інтересах Європи".

Глава Adidas закликав поліпшити відносини з Росією
Фото: EPA/UPG

Глава компанії Adidas Каспер Рорштед заявив, що Європі варто поліпшити відносини з Москвою, пише "Німецька хвиля".

"Той, хто думає, що ми караємо Росію санкціями, помиляється. На Заході з цієї причини теж пропали робочі місця. Але політики вважають за краще замовчувати такі результати", - заявив Рорштед в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому в суботу, 6 січня.

Глава Adidas сказав, що він не закликає Євросоюз скасувати санкції проти Росії. Однак він вважає, що слід знайти рішення щодо зняття напруженості у відносинах з Москвою. "Десять років тому Володимир Путін сказав, що нам потрібен вільний ринок від Португалії до Росії. Не слід схвалювати все, що робить президент Путін, але здійснити зближення з Росією - в інтересах Європи", - зазначив Каспер Рорштед.

"У культурному плані Росія перебуває набагато ближче до Європи, ніж інші", - заявив глава Adidas.

Оборот Adidas у Росії невеликий - він становить менш як 3% від загального обороту.

Нагадаємо, що Росія перебуває під європейськими санкціями за захоплення Криму та збройну агресію проти України на Донбасі.

Економічні санкції включають обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для п'яти основних державних мажоритарних компаній та їхніх дочірніх товариств, а також трьом великим російським енергетичним компаніям і трьом оборонним підприємствам. Також обмеження стосуються введення заборони на експорт та імпорт, на торгівлю зброєю, встановлення заборони на експорт товарів подвійного призначення для військового використання чи військових кінцевих користувачів у Росії і обмежують доступ Росії до певних чутливих технологій та послуг, які можуть бути використані для видобутку й розвідки нафти. Вони діють до 31 липня 2018 року.

На додаток до цих економічних санкцій у відповідь на кризу в Україні також діють кілька заходів ЄС, серед іншого заборона на візи й заморожування активів проти 150 фізичних осіб та 38 юридичних осіб до 15 березня 2018 року.

Крім того, обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму й Севастополя тепер діють до 23 червня 2018 року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram