ГоловнаСвіт

У Польщі відкрили реєстр педофілів

Є відкритий і закритий списки.

У Польщі відкрили реєстр педофілів

У Польщі з 1 січня відкрили реєстр з даними педофілів, повідомили в Міністерстві юстиції країни.

Міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро заявив, що "злочинець повинен бути під постійним контролем, щоб усі знали, хто є їхнім сусідом".

"Право на охорону наших дітей вище за анонімність злочинців. Держава несе відповідальність за захист дитини, а не педофіла. Злочинець, який ображає дітей, повинен мати справу з серйозними наслідками. Не тільки багаторічним вироком, а й втратою анонімності", - зазначив Зьобро.

Раніше відповідні зміни були внесені до Кримінального кодексу країни. Всього оприлюднено імена, фотографії та адреси проживання 768 педофілів, жертвами яких ставали діти до 15 років.

Також є закрита частина реєстру, куди потрапили дані про 2614 осіб, які вчинили сексуальні злочини відносно неповнолітніх віком від 15 до 18 років. До цього списку також додали розповсюджувачів дитячої порнографії.

Закритим списком зможуть користуватися поліцейські, судді, прокурори, а також керівники шкіл і таборів для відпочинку дітей.

Нагадаємо в грудні Верховна Рада України ухвалила закон про створення реєстру тих, кого спіймали на домашньому насильстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram