ГоловнаСвіт

У Туреччині заарештували організатора виставки, на якій вбили посла РФ

Усього у справі про вбивство Карлова було заарештовано п'ятьох осіб.

У Туреччині заарештували організатора виставки, на якій вбили посла РФ
Убийство Карлова
Фото: EPA/UPG

Суд в Анкарі заарештував Мустафу Тимура Озкана - організатора виставки, на якій у грудні 2016 року вбили російського посла Андрія Карлова.

Про це повідомляє Daily Sabah

Видання зазначає, що його заарештували через "навмисну спробу брати участь у вбивстві".

Слідчим також вдалося відновити всю інформацію з телефону Мевлюта Алтинташа, який стріляв у Карлова. Вони встановили, що злочинець користувався додатком для обміну зашифрованими повідомленнями.

Усього у справі про вбивство російського посла було заарештовано п'ятьох осіб, у тому числі трьох співробітників поліції.

У листопаді в рамках справи про вбивство Карлова заарештували колишнього продюсера програми Eko Avaz на державному турецькому телеканалі TRT Avaz. Йому пред'явили звинувачення в організації вбивства російського посла.

Нагадаємо, Карлова убили 19 грудня 2016 року під час відкриття виставки "Росія очима турків" в Анкарі. Алтинташ кілька разів вистрілив йому в спину і почав вигукувати ісламістські гасла. Його застрелила поліція. Алтинташ служив у поліції, але був відсторонений від служби в рамках розслідування справи про спробу військового перевороту в Туреччині.

У жовтні 2017 року влада Туреччини заявила про зв'язки організаторів убивства посла РФ з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту, що сталася в липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram