ГоловнаСвіт

США відновили видачу віз у Туреччині

У Туреччині пообіцяли поінформувати уряд США про намір заарештувати або затримати персонал американських дипмісій.

США відновили видачу віз у Туреччині
Фото: vestnikkavkaza.net

Посольство США в Анкарі повідомило, що Держдепартамент дозволив повністю відновити візові послуги в Туреччині.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Починаючи з жовтня, уряд Туреччини дотримувався гарантій високого рівня, надані Сполученим Штатам, про те, що під слідством немає додаткових місцевих співробітників нашої місії в Туреччині, і що місцевий персонал нашого посольства і консульських закладів не буде затриманий або заарештований за виконання своїх посадових обов'язків - включаючи спілкування з турецькими чиновниками, які також працюють на офіційному рівні, - і що турецький уряд заздалегідь інформуватиме уряд США, якщо Туреччина має намір затримати або заарештувати будь-кого з нашого місцевого персоналу в майбутньому", - заявили в посольстві США в Анкарі.

Як відомо, співробітника генерального консульства США в Стамбулі Метіна Топуза затримали 4 жовтня за звинуваченням у шпигунстві та зв'язках із деякими провідними членами руху Ґюлена.

Пізніше Туреччина видала ордер на затримання ще одного співробітника консульства США в країні.

Згодом США і Туреччина за взаємною згодою призупинили видачу неімміграційних віз. Однак уже в листопаді постійне дипломатичне представництво США в Туреччині заявило про відновлення оброблення віз на обмежених підставах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram