ГоловнаСвіт

У США тестують прототипи стіни на кордоні з Мексикою

Висота фрагментів становить близько 9 метрів.

У США тестують прототипи стіни на кордоні з Мексикою
Оградительная стена на границе США и Мескики
Фото: www.alternet.org

В американському місті Сан-Дієго, штат Каліфорнія, в середу, 27 грудня, представили вісім прототипів стіни на кордоні з Мексикою, що була однією з передвиборних обіцянок Дональда Трампа.

Про це повідомляє Sky News.

У цей час посадові особи прикордонної служби США перевіряють макети загороджень, які запропонували вісім різних будівельних компаній. Висота фрагментів становить близько 9 метрів.

"Це сигнал міжнародній спільноті, що ми прекрасна країна, наймогутніша у світі, і тим, хто хоче потрапити в США, ми настійно рекомендуємо використовувати законні методи", - заявив глава місцевої прикордонної служби Маріо Вільяреал.

Однак противники зведення стіни говорять, що більшість американців виступають проти її будівництва.

"Ми знаємо, що більшість населення Сполучених Штатів проти зведення стіни на кордоні з Мексикою. Для цього немає грошей, це просто робиться для шоу", - сказав Енріке Моронес, голова неурядової організації "Прикордонні Ангели", яка спеціалізується на правах мігрантів.

Офіційні особи США заявляють про те, що будівництво бар'єру між США і Мексикою біля Сан-Дієго призвело до зниження числа спроб незаконного перетину кордону.

Як наголошують, кількість нелегальних іммігрантів, які прибувають з Мексики у США, за останні 30 років скоротилася з 628 тис. осіб у 1986 році до 31 тис. у 2016 році.

Нагадаємо, що в жовтні Комітет Палати представників США затвердив $10 млрд на стіну з Мексикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram