ГоловнаСвіт

Ілон Маск пообіцяв розробити електричний пікап

Ескіз пікапа Tesla показала раніше на презентації електровантажівки Semi.

Ілон Маск пообіцяв розробити електричний пікап
Илон Маск
Фото: EPA/UPG

Засновник Tesla Ілон Маск пообіцяв випустити електричний пікап.

Про це він повідомив у Twitter, відповідаючи на питання і побажання користувачів сервісу.

Маск запитав у Twitter, що, на думку його фоловерів, може поліпшити Tesla. На прохання скоріше випустити цю модель він пообіцяв, що Tesla візьметься за роботу над пікапом одразу після випуску моделі Y. Його основні інженерні елементи і моделі Маск обмірковує вже майже п'ять років і дуже хоче доопрацювати.

Випуск Y раніше намітили на 2019 рік. Ескіз пікапа, в кузові якого може поміститися легкова машина, компанія показала недавно на презентації електровантажівки Semi.

Нагадаємо, 17 листопада Tesla представила електровантажівку Semi і друге покоління двомісного родстера. Semi Маск пообіцяв почати випускати у 2019 році, пробіг на одній зарядці обіцяно до 805 км, акумулятори та двигуни розраховані на ресурс 1,6 млн км. Тягач буде оснащено системою напівавтономного управління Autopilot, що включає автоматичне гальмування перед перешкодою, і системою утримання смуги руху. Маск заявив, що Semi буде дешевшим від дизельних вантажівок. Його ціну поки що не назвали.

Roadster буде розганятися за 1,9 секунди до 100 км/год. і розвиватиме швидкість понад 400 км/год. Акумулятора потужністю 200 кВтг вистачить на 1000 км шосе. Базова версія родстера буде коштувати $200 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram