ГоловнаСвіт

Президент Швейцарії запропонувала провести референдум про членство в ЄС

"У Європейському Союзі є низка країн, дії яких спрямовані проти Швейцарії".

Президент Швейцарії запропонувала провести референдум про членство в ЄС
Дорис Лойтхард
Фото: EPA/UPG

Президент Швейцарії Доріс Лойтхард запропонувала провести референдум, в результаті якого громадяни зможуть висловити своє ставлення до співпраці з Європейським Союзом. Про це повідомляє видання Blick.

"Двостороннє співробітництво - це важливо. Тому ми повинні прояснити наші відносини з Європою. Ми повинні знати, в якому напрямку йти. В такому випадку фундаментальний референдум був би корисним", - розповіла Лойтхард в інтерв'ю.

За словами президента, Європейський Союз створює "рамкові" угоди і домовленості, а Швейцарія за такими правилами грати не хоче.

Лойтхард додала, що в Європейському Союзі є низка країн, дії яких спрямовані проти Швейцарії. Конкретні назви цих країн президент не уточнила.

Вона зазначила, що найнадійнішим партнером з ЄС для Швейцарії був колишній міністр внутрішніх справ Німеччини, потім фінансів, а нині представник Бундестагу Вольфганг Шойбле.

Лойтхард згадала, що деякі країни порівнюють Швейцарію з Великобританією в частині відносин з ЄС. Вона вважає, що таке порівняння недоречне, тому що ці дві країни ведуть абсолютно різну політику.

Нагадаємо, раніше Швейцарія продовжила арешт рахунків Януковича ще на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram