ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти "злодіїв у законі" з країн колишнього СРСР

У список потрапили 10 кримінальних авторитетів.

США ввели санкції проти "злодіїв у законі" з країн колишнього СРСР
Алимжан Тохтахунов
Фото: svoboda.org

США внесли до списку санкцій імена 10 кримінальних авторитетів з Росії і країн колишнього СРСР. Санкції введені в рамках боротьби проти "злодіїв у законі".

У розміщеному на сайті Мінфіну США списку людей, які потрапили під санкції, крім їхніх імен дано також клички. У список потрапили: Юрій Пічугін (Пічуга), Рубен Татулян (Робсон), Алімжан Тохтахунов (Тайванчик), Володимир Тюрін (Тюрік), Захарій Калашов (Шакро Молодой), Василь Христофоров (Воскрес), Камчибек Кольбаєв (Камчі Бішкекський), Лаша Шушанашвілі (Лаша Руставський), Владислав Леонтьєв (Вадик Білий) і Гафур Рахімов.

Санкції також ввели проти ЗАТ "Спа-готель Весна" і ТОВ "Нове століття-медіа" (обидві компанії належать Рубену Татуляну).

Всі люди, що потрапили під санкції, як зазначає Мінфін, пов'язані з організацією "злодії в законі", яка діє в США, Росії, Греції, Іспанії та Україні.

Санкції забороняють громадянам США вести бізнес із зазначеними людьми і компаніями. Крім того, фігурантам списку забороняється в'їзд у США, а їхні активи на американській території заморожуються.

"Злодії в законі" - це кримінальний синдикат, який пов'язаний з протизаконною діяльністю по всьому світу, наведено в релізі Мінфіну слова голови Офісу з контролю за іноземними активами Джона Сміта. Санкції проти неї ввели в рамках стратегії з підриву фінансової інфраструктури міжнародних злочинних організацій, які представляють загрозу для США і їх союзників.

"Злодії в законі" з'явилася в сталінських таборах - в організацію вступали або "коронувалися" після того, як демонстрували "ідеальну" злочинну біографію і давали обіцянку дотримуватися зведення правил, яке, зокрема, передбачає життя виключно на злочинні доходи, характеризує організацію Мінфін США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram