ГоловнаСвіт

Генасамблея ООН закликала відмовитися від визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

Резолюцію підтримали 128 країн, 9 виступили проти, а утрималися 35.

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, що містить заклик до країн не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

На голосуванні документ підтримали 128 країн, дев'ять виступили проти, а 35 утрималися.

У проекті резолюції міститься заклик відмовитися від визнання Єрусалиму як ізраїльської столиці, проте немає згадки Сполучених Штатів Америки.

Раніше постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі повідомила, що президент Дональд Трамп просив її зафіксувати і повідомити йому про всі країни, які проголосують за резолюцію. Перед цим США вже заблокували резолюцію Ради безпеки ООН щодо цього, скориставшись своїм правом вето.

Позиція Штатів зазнала критики з боку палестинців і низки інших країн. Палестинський міністр закордонних справ Ріад аль-Малькі засудив "погрози" з боку США. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавшоглу, зі свого боку, заявив, що США йдуть "дорогою погроз", проте цей шлях не спрацює.

Нагадаємо, про офіційне визнання США за Єрусалимом статусу столиці Ізраїлю Трамп усупереч протестам палестинців оголосив 6 грудня. Туди ж Вашингтон вирішив перенести своє посольство.

Рішення Трампа зустріли протестами у всьому світі. Мітинги, зокрема, відбулися у столиці Ємену Сані, Кабулі, індійському місті Шрінагар, Бейруті та інших.

Україна підтримала резолюцію ООН щодо Єрусалиму, ветовану США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram