ГоловнаСвіт

На об'єднання енергосистем Молдови та Румунії виділять 270 млн євро

В ЄС вважають, що об'єднання енергосистем стане важливим кроком у забезпеченні енергетичної безпеки Східної Європи.

На об'єднання енергосистем Молдови та Румунії виділять 270 млн євро
Фото: rtr.md

Міжнародні партнери виділять 270 млн євро на реалізацію проекту з об'єднання енергосистем Молдови та Румунії.

Про це повідомив на прес-конференції в Кишиневі міністр економіки та інфраструктури Молдови Октавіан Калмик, передає "Укрінформ".

"Реалізація цього найбільшого інвестиційного проекту з об'єднання енергетичних систем Молдови та Румунії є стратегічною метою для забезпечення енергетичної безпеки держави, модернізації енергетичної інфраструктури та інтеграції в енергоринок Європейського Союзу. Це дозволить забезпечити не тільки енергетичну безпеку, але і конкурентоспроможність енергетичного ринку нашої країни", - заявив Калмик.

Він уточнив, що Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк нададуть Молдові кредит, загальний обсяг якого становитиме 230 млн євро. Ще 40 млн євро у вигляді гранту надасть Євросоюз.

Присутній під час підписання Угоди між урядом Молдови і ЄБРР, ЄІБ і СБ голова делегації Євросоюзу в Молдові Петер Михалко зазначив, що реалізація цього масштабного проекту стане важливим кроком у забезпеченні енергетичної безпеки Східної Європи.

Нагадаємо, раніше в грудні уряд Молдови схвалив зміну назви офіційної мови на румунську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram