ГоловнаСвіт

У системний банк Росії введено тимчасову адміністрацію

Промзв’язокбанк - третій за рік великий приватний банк РФ, відправлений на санацію.

У системний банк Росії введено тимчасову адміністрацію
Фото: rbc.ru

Центробанк Росії ввів тимчасову адміністрацію в Промзв’язокбанк , який посідає дев'яте місце за величиною активів серед російських банків і входить до переліку системно значимих кредитних організацій.

Раніше цього року під контроль центробанку перейшли два інші найбільші приватні банки - "Відкриття" і Бінбанк, нагадує Бі-бі-сі.

13 грудня газета "Ведомости" повідомила, що ЦБ зажадав від Промзв’язокбанку  докапіталізувати резерви на суму близько 100 млрд рублів.

Промзв’язокбанк - один з найбільших приватних банків у Росії. Він належить до числа 11 системно значимих банків, на частку яких припадає понад 60% сукупних активів російського банківського сектору.

Нині в списку системно значимих банків три державних, плюс "Відкриття" і Бінбанк, які переходять до ЦБ, три "дочки" іноземних банків і три приватних російських: Альфа-банк, Промзв’язокбанк і Московський кредитний банк.

За даними ЦБ, Промзв’язокбанк посідає 9-е місце за розміром активів - на 1 грудня 2017-го вони становили 1,3 трлн рублів.

Власником 50,03% ПСБ є Promsvyaz Capital B.V., який контролюють брати Олексій і Дмитро Ананьєви. 11,74% належить Європейському банку реконструкції і розвитку, 10% - НПФ "Майбутнє", 9,96% - Московському кредитному банку (МКБ), 6,18% - НПФ "Сафмар", 3,81% - НПФ "Довіра", інші акції розподілені між міноритаріями.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram