ГоловнаСвіт

Роскомнагляд передумав блокувати Twitter і Youtube через "Відкриту Росію"

Російське відомство вирішило домовитися з іноземними соцмережами.

Роскомнагляд передумав блокувати Twitter і Youtube через "Відкриту Росію"
Фото: geektimes.ru

У Роскомнагляді заявили, що не збираються блокувати зарубіжні соцмережі і YouTube, а планують домовитися з ними про видалення акаунтів суспільно-політичного руху "Відкрита Росія"

Про це повідомляє РБК з посиланням на представника відомства.

"Зараз Роскомнагляд розраховує домогтися виконання вимог російського законодавства шляхом діалогу із зарубіжними соціальними мережами і YouTube", - пояснив представник російського відомства. Поки що йдуть переговори, загрози блокування цих ресурсів немає, наголосив він.

Раніше "Відкрита Росія" повідомила, що Роскомнагляд зажадав YouTube заблокувати аккаунт організації протягом доби. В іншому випадку відомство погрожувало обмеженням доступу до відеохостингу на території Росії. У "Відкритій Росії" назвали вимогу "тиском на свободу слова", уточнивши, що в їх акаунті відсутня інформація, яка порушує закон. Про аналогічне розпорядженні повідомив Twitter.

Представник Роскомнагляду сказав РБК, що Роскомнагляд направив такий лист 21 інтернет-ресурсу. "Частина цих інтернет-ресурсів вимогу виконала, частина - ні", - розповідав він. Відомство також відзначало, що може заблокувати ЗМІ, на сайті яких розміщені "матеріали небажаної організації". Раніше соцмережа "Однокласники" заблокувала сторінку "Відкритої Росії" після отримання повідомлення від Роскомнагляду.

У ніч на 12 грудня сайт "Відкритої Росії" заблокували на вимогу Генпрокуратури. Причиною блокування стали матеріали із закликами до масових заворушень і екстремізму, а також публікація інформації небажаних іноземних організацій. Роскомнагляд також заблокував сайти інших проектів засновника "Відкритої Росії" Михайла Ходорковського. Серед них опинилися проекти "Замість Путіна", "Ходорковський.ру", "Відкрите право", "Команда Відкритої Росії" і "Відкритий університет".

У квітні небажаними організаціями визнали британські підрозділи "OR (Otkrytaya Rossia)" і Open Russia Civic Movement, а також зареєстровану в США Open Russia Institute of Modern Russia, Inc.

Рух "Відкрита Росія" засновано в 2001 році, тоді він займався в основному освітніми проектами. Після вироку у справі ЮКОСа організація фактично припинила роботу. Діяльність її відновилася після того, як в 2014 році Ходорковський вийшов з в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram