ГоловнаСвіт

Німеччина виділила €14,3 млн для забезпечення питною водою на лінії розмежування на Донбасі

Виділені кошти забезпечать доступ до води для 2,5 млн осіб у Східній Україні в 2018-2019 роках.

Німеччина виділила €14,3 млн для забезпечення питною водою на лінії розмежування на Донбасі

Федеральний уряд Німеччини надає додатково €14,3 млн у розпорядження Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для можливості доступу до питної води людям, які живуть поблизу лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомила LB.ua прес-служба посольства Німеччини в Україні.

"З початку конфлікту Німеччина є для України найбільшим донором як у галузі гуманітарної допомоги, так і у співпраці заради розвитку. З виділенням додаткових 14,3 мільйона євро може бути забезпечений доступ до води для 2,5 мільйона людей у Східній Україні в 2018-му і 2019 роках. Ми переконані, що цей захід значно поліпшить драматичне становище з обох сторін лінії розмежування", - сказав постійний заступник посла Німеччини Вольфганг Біндзайль.

У повідомленні наголошується, що здійснюваний ЮНІСЕФ проект профінансований Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку через банк розвитку KfW, і охоплює підготовку води, санацію інфраструктури, постачання питної води та сприяння заходам гігієни в 15 районах Донецької і Луганської областей.

"Коли вода більше не тече, то життя мільйонів людей уздовж лінії розмежування виявляється під загрозою. Не тільки порушується доступ до питної води, а й завдається шкода системам опалення. Ми вдячні Німеччині за послідовну підтримку нашої роботи з нужденними дітьми і сім'ями", - зазначила Джованна Барберіс, представник ЮНІСЕФ в Україні.

З німецькою підтримкою ЮНІСЕФ у минулому створив 23 служби раннього втручання і провів освітню підготовку 1300 фахівців з метою надання спеціальних послуг дітям з інвалідністю в Східній Україні. Майже 10 000 дітей узяли участь у трьох великих спортивних турнірах, які проводяться з метою сприяння толерантності та гендерній рівності.

Як повідомляли минулого тижня, Німеччина виділить €0,5 млн на гуманітарні проекти ВОЗ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram