ГоловнаСвіт

Трамп підписав розпорядження про відновлення польотів США на Місяць

Директива була підписана в 45-річний ювілей висадки на Місяці останнього американського екіпажу "Аполлона-17".

Трамп підписав розпорядження про відновлення польотів США на Місяць
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення програми місячних досліджень з метою "знову відправити американських астронавтів на Місяць".

Про це повідомляють на сайті НАСА

"Цього разу ми не тільки залишимо там свій прапор і сліди - ми створимо основу для відправлення місії до Марса і, можливо, якось до багатьох інших світів", - заявив президент США. Він додав, що "у космосу є багато сфер застосування, в тому числі військова".

Про рішення Трампа було оголошено в присутності астронавта Базза Олдріна, який висаджувався на Місяці, і учасника місії "Аполлон-17" Гаррісона Шмітта. Директива була підписана в 45-річний ювілей висадки на Місяці останнього американського екіпажу "Аполлона-17", що відбулася 1972 року.

Віце-президент США Майкл Пенс у жовтні заявляв, що нова адміністрація в США "поверне астронавтів США на Місяць.., щоб створити основу для відправлення американців на Марс і далі". Програма місячних досліджень, що включала в себе польоти на Місяць і створення американської бази там, була згорнута адміністрацією президента Барака Обами 2011 року. Після цього пріоритетом американських космічних досліджень стали пілотований політ людини на Марс у 2030 роках і освоєння астероїдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram