ГоловнаСвіт

У Лівані поліція застосувала газ і водомети проти протестувальників біля посольства США

Протестні акції також проходили в Туреччині, Єгипті, Сомалі та інших країнах.

Біля посольства США в Бейруті поліція розганяла протестувальників проти рішення Дональда Трампа щодо Єрусалима за допомогою сльозогінного газу і водометів.

Про це повідомляє ВВС

У районі Аккар поблизу посольства на півночі Бейрута протестувальники кидають каміння і влаштовують пожежі на вулиці.

Сили безпеки країни перекрили дорогу, яка йде до великого комплексу посольства США. У Лівані близько 10% населення - біженці з Палестини, наголошує Daily Sabah

З протестом біля посольства США також зібралися близько 6000 жителів в Індонезії, пише The Straits Times. Протестну акцію в Джакарті організувала партія ісламістів RKS. Ще одну акцію в центрі Джакарти провели активісти Товариства добровольців Індонезії.

Подібні протестні акції також проходили в Туреччині, Єгипті, Сомалі та інших країнах. В Єрусалимі, в секторі Газа, понад 1100 осіб постраждали і ще двоє загинули при зіткненнях палестинців з ізраїльськими військовими.

Раніше Ліга арабських держав закликала США відмовитися від визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, оскільки це посилить напруженість в регіоні. 22 держави виступили проти рішення США. У резолюції, прийнятій на зустрічі їх представників в Каїрі, йдеться, що США, які визнавши Єрусалим столицею Ізраїлю, перестали бути посередником будь-якого ізраїльсько-палестинського мирного процесу та завдали ще більшої загрози безпеці регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram