ГоловнаСвіт

КНДР назвала можливу морську блокаду з боку США оголошенням війни

Пхеньян "готовий зробити негайну і безжалісну захисну відповідь".

КНДР назвала можливу морську блокаду з боку США оголошенням війни
Фото: EPA/UPG

Північна Корея заявила, що розцінить будь-яку спробу США влаштувати морську блокаду як "оголошення війни".

Про це повідомляє агентство Yonhap

"Ми сприймемо морську блокаду з боку США і їх прихильників як акт насильства проти священного суверенітету та гідності КНДР і як ще одне відкрите оголошення війни", - йдеться в статті Rodong Sinmun, яку видає правляча Трудова партія КНДР. У заяві наголошується, що в разі, якщо КНДР "побачить який-небудь рух в бік встановлення морських обмежень", країна повинна бути "готова зробити негайну і безжалісну захисну відповідь".

У п'ятницю Центральне телеграфне агентство КНДР назвало заклики США до морської блокади "грубим порушенням" суверенітету незалежної держави. Держсекретар США Рекс Тіллерсон після нового запуску міжконтинентальної балістичної ракети Пхеньяном заявляв про право ввести заборону на морські перевезення вантажів у КНДР.

Минулого тижня Пхеньян заявив про неминучість війни на Корейському півострові через військові навчання, які Південна Корея і США проводили там минулого тижня. У МЗС КНДР сказали, що заяви і дії представників американської влади "можна розглядати лише як попередження про те, що ми повинні готуватися до війни на Корейському півострові". У Пхеньяні відзначили, що КНДР не прагне до конфлікту, але "не буде від нього ховатися".

У п'ятницю на Корейському півострові завершилися найбільші в історії спільні військові навчання ВПС США і Південної Кореї. У них взяли участь стратегічні бомбардувальники B-1B. КНДР за тиждень до цього провела випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-15, здатної досягти будь-якої точки в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram