ГоловнаСвіт

Німеччина виділить €0,5 млн на гуманітарні проекти ВООЗ на Донбасі

Допомога ВООЗ піде на користь майже 30 тис. жителів по обидва боки лінії розмежування.

Німеччина виділить €0,5 млн на гуманітарні проекти ВООЗ на Донбасі

Німеччина в 2018 році продовжить фінансувати гуманітарні заходи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) на сході України.

Про це повідомила LB.ua прес-служба посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

"Федеральний уряд продовжить підтримувати гуманітарну діяльність ВООЗ в Україні і в 2018 році. Після надання €2,5 млн для фінансування активних дій ВООЗ в Україні в поточному році Німеччина надасть ще €0,5 млн наступного року", - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що завдяки допомозі з Німеччини ВООЗ закуповує і розподіляє життєво необхідні медикаменти, вакцини, а також витратні та перев'язувальні матеріали для тих, хто страждає від конфліктної ситуації і має обмежений доступ до медичного забезпечення або взагалі його не має.

Також наголошується, що заходи допомоги, введені ВООЗ, підуть на користь майже 30 тис. жителів по обидва боки лінії розмежування, охоплюють медичне обслуговування і лікування хворих на гострі та хронічні захворювання, травмованих пацієнтів, а також на підготовку і перепідготовку медичного персоналу. Крім того, повинні бути розширені потужності українських лабораторій, які здійснюють контроль і діагностування інфекційних захворювань.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомляли, що Німеччина надасть на гуманітарні проекти Мальтійської служби допомоги в Україні додаткові €750 тис. у 2018-2019 рр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram