ГоловнаСвіт

Північна Корея заявила про неминучість війни на Корейському півострові

У Пхеньяні заявили, що КНДР не хоче конфлікту, але "не буде від нього ховатися".

Північна Корея заявила про неминучість війни на Корейському півострові
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що масштабні американсько-південнокорейські військові навчання роблять війну на Корейському півострові неминучою.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Залишається питання про те, коли почнеться війна", - йдеться в заяві представника МЗС КНДР, яку поширило державне Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК). Він додав, що КНДР не хоче конфлікту, але "не буде від нього ховатися".

За словами представника північнокорейського зовнішньополітичного відомства, дії і коментарі американських чиновників "можна розглядати лише як попередження про те, що ми повинні готуватися до війни на Корейському півострові".

США і Південна Корея проводять у небі над Корейським півостровом найбільші в історії двох країн спільні навчання ВВС. Вони триватимуть до п'ятниці. Участь у маневрах беруть американські стратегічні бомбардувальники B-1B. КНДР минулого тижня влаштувала тестовий запуск нової міжконтинентальної балістичної ракети. Вона, за твердженням влади країни, може досягти будь-якої точки на території США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram