ГоловнаСвіт

Генсек ООН прокоментував рішення Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю

Законні прагнення обох сторін можуть бути досягнуті тільки шляхом проведення мирних переговорів.

Генсек ООН прокоментував рішення Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю
Антониу Гутерреш
Фото: wikipedia.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зазначає, що питання приналежності Єрусалима має вирішуватися шляхом прямих переговорів між Ізраїлем і Палестиною.

З відповідною заявою генсек ООН виступив у середу в штаб-квартирі Організації після заяви президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль, повідомляє Укрінформ.

"Зараз, в момент великого занепокоєння, хочу наголосити: немає альтернативи рішенню "дві держави для двох народів". План "B" не існує", - наголосив Гутерреш.

За його словами, законні прагнення обох сторін можуть бути досягнуті тільки шляхом проведення мирних переговорів.

У зв'язку з цим Гутерреш заявив, що завжди виступав "проти будь-яких односторонніх кроків, які можуть загрожувати перспективам миру між ізраїльтянами і палестинцями".

Він також наголосив, що зі свого боку робитиме все, "щоб підтримати повернення ізраїльських і палестинських лідерів до змістовних переговорів".

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намірі перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram