ГоловнаСвіт

Ердоган пригрозив розірвати дипвідносини з Ізраїлем через Єрусалим

Макрон закликав урегулювати питання про статус Єрусалиму на мирних переговорах.

Ердоган пригрозив розірвати дипвідносини з Ізраїлем через Єрусалим
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю призведе до розриву дипломатичних зв'язків цієї країни з Туреччиною, оскільки це та межа, яка є для мусульман визначальною.

Про це повідомляє Sabah

"Питання Єрусалиму є "червоною рискою" для мусульман, і якщо такий крок буде зроблено ... це призведе до розриву наших дипломатичних відносин з Ізраїлем", - сказав Ердоган.

Він також вказав на те, що в разі визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю Туреччина ініціюватиме термінові збори Організації Ісламської співпраці в Стамбулі.

Раніше свою стурбованість можливим визнанням Сполученими Штатами Америки Єрусалиму столицею Ізраїлю висловив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє BFMTV. Під час спілкування з американським колегою Дональдом Трампом Макрон вказав на те, що "питання про статус Єрусалиму має бути врегульовано в рамках мирних переговорів між ізраїльтянами і палестинцями".

"Ці переговори повинні бути спрямовані, зокрема, на мирне співіснування двох держав, Ізраїлю та Палестини, які живуть спокійно і безпечно, маючи загальну столицю Єрусалим", - вказується в повідомленні.

Декількома днями раніше палестинці застерегли США від визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, вказавши, що це означатиме "повне руйнування мирного процесу". Незадовго до цього Палестина заморозила всі контакти з США. Причиною стало закриття представництва Організації визволення Палестини у Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram