ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія підтримала війська екс-президента Ємену в боях з повстанцями

Єменські повстанці ведуть бої зі своїми колишніми союзниками.

Саудівська Аравія підтримала війська екс-президента Ємену в боях з повстанцями
Вооруженные повстацы-хуситы в Йемене
Фото: EPA/UPG

Саудівська Аравія завдала авіаудару по позиціях шиїтських повстанців-хуситів у Ємені, які ведуть бої зі своїми колишніми союзниками - силами колишнього президента країни Алі Абдалли Салеха.

Про це повідомляє DW

Напередодні Салех, який раніше був союзником хуситів, оголосив, що готовий перегорнути "нову сторінку" у відносинах з коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії, якщо це допоможе припинити війну в країні.

Раніше в столиці Ємену почалися сутички між колишніми союзниками - повстанцями-хуситами і прихильниками екс-президента Абдалли Салеха. У результаті конфлікту загинули десятки людей. Хусити звинуватили Салеха в "зраді", тоді як коаліція вітала рішення екс-президента.

Військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Абд-Раббі Мансура Хаді, в той час коли основний супротивник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. У результаті бойових дій за час конфлікту загинуло понад 10 тис. осіб. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту страждають більш ніж 17 млн осіб з 27-мільйонного населення країни.

Нагадаємо, раніше в грудні Саудівська Аравія перехопила ракету, яку випустили єменські повстанці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram