ГоловнаСвіт

США і Південна Корея почали найбільші в історії спільні навчання ВПС на Корейському півострові

На навчаннях відпрацьовуються спільні дії союзників на випадок війни.

США і Південна Корея почали найбільші в історії спільні навчання ВПС на Корейському півострові
ВВС США
Фото: EPA/UPG

США і Південна Корея почали найбільші в історії спільні навчання ВПС на Корейському півострові.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, в маневрах беруть участь сотні літаків, включаючи приблизно два десятки малопомітних винищувачів. Згідно із заявою міноборони Південної Кореї, мета навчань, які отримали назву Vigilance Ace, - відпрацювання спільних дій союзників на випадок війни.

У військових іграх беруть участь близько 12 тис. американських військовослужбовців, шість винищувачів F-22 і 18 F-35. За повідомленням місцевих ЗМІ, до навчань також залучено бомбардувальники B-1B. Офіційно інформацію про участь бомбардувальників не підтверджено.

Північнокорейські ЗМІ раніше заявляли, що ці навчання підштовхують Корейський півострів "до межі ядерної війни". Напередодні Центральне телеграфне агентство КНДР повідомляло, що Пхеньян "серйозно розгляне" можливість вжиття відповідних заходів і що Сеул "дорого заплатить за свої провокації".

Нагадаємо, що напередодні радник президента США Дональда Трампа Герберт Макмастер заявив, що ймовірність війни з КНДР зростає з кожним днем.

Наприкінці листопада КНДР протестувала нову міжконтинентальну балістичну ракету Hwasong-15. Згідно з твердженнями Пхеньяну, ракета може дістатися будь-якої точки у США. Ракета пролетіла близько 950 кілометрів і впала у виключній економічній зоні Японії. США протягом засідання Радбезу ООН, скликаного після запуску, заявили про готовність знищити режим у КНДР у разі війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram