ГоловнаСвіт

США планували зняти санкції з РФ після перемоги Трампа, - Reuters

Планувалося також, що за допомогу українському "Турбоатому" в $ 45 млрд, Київ пом'якшить свою позицію щодо санкцій.

США планували зняти санкції з РФ після перемоги Трампа, - Reuters
Фото: EPA/UPG

Агентство Reuters повідомляє про план, який, колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн обговорював з російською стороною. Згідно з цим планом, в разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США в минулому році колишній радник повинен був підтримати проект будівництва атомних реакторів на Близькому Сході, який передбачав зняття антиросійських санкцій. Про це пише Радио Свобода.

Стверджується, що проект передбачав участь російської компанії "Об'єднані машинобудівні заводи", яка спеціалізується на виробництві ядерного устаткування і зараз перебуває під санкціями.

За даними Reuters, в агентстві ACU Strategic Partners, яке займається консультуванням у сфері атомної енергетики, стверджували, що Трамп був зацікавлений у співпраці з Росією. Цю ідею, за даними агентства, підтримав колишній радник президента Майкл Флінн.

Reuters стверджує, що США також планували допомогти українській компанії "Турбоатом" отримати контракт на 45 мільярдів доларів на виробництво турбін для реакторів у Саудівській Аравії та інших країнах Близького Сходу. Передбачалося, що в обмін на це Київ пом'якшить свою позицію щодо зняття антиросійських санкцій.

У Білому домі і ACU інформацію Reuters поки що не прокоментували.

Нагадаємо, вчора Майкл Флінн визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень Федеральній служби безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram