ГоловнаСвіт

У США ухвалили податкову реформу Трампа

Це перше велике законодавче досягнення президента з моменту вступу на посаду.

У США ухвалили податкову реформу Трампа
Фото: EPA/UPG

Американський Сенат в ніч на суботу затвердив проект податкової реформи, яку запропонував президент Дональд Трамп, пише The Hill. За ухвалення законопроекту висловився 51 сенатор, серед них - жодного представника Демократичної партії. Проти проголосували 49 осіб.

Це голосування - серйозний успіх Республіканської партії і особисто президента США, якому поки що не вдається виконувати свої передвиборчі обіцянки. Трамп раніше неодноразово говорив про те, що податкова реформа сприятиме бурхливому економічному зростанню в країні.

Палата представників США проголосувала за податкову реформу 17 листопада. Текст її законопроекту трохи відрізняється від того документа, за який голосували в Сенаті.

Наприклад, в Палаті представників запропонували замість семи категорій особистого прибуткового податку залишити тільки чотири з максимальною ставкою 39,6%. Сенат пропонує зберегти сім з максимальною ставкою 38,5%. Ставку оподаткування для корпорацій обидва законопроекти пропонують знизити з нинішніх 35% до 20%, але Палата представників запропонувала ввести нову ставку вже в 2018 році, а Сенат - в 2019. Також є відмінності в низці інших положень.

Дві палати повинні будуть скласти єдиний законопроект щоб передати його в Білий дім для підписання. Реформа стане для Трампа першим великим законодавчим досягненням з моменту вступу на посаду президента країни.

У той же час критики законопроекту кажуть, що він ударить по небагатим американцям. Підрахунки Об'єднаного комітету з оподаткування Конгресу США показали, що в результаті податкової реформи доходи федерального бюджету впадуть на $1,4 трильйона за десять років. Жертвами нової системи оподаткування можуть стати американці, які заробляють від $20 до $50 тисяч в рік - ставка прибуткового податку для цієї групи населення може вирости.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram