ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія перехопила ракету, випущену єменськими повстанцями

Близький до хуситів телеканал повідомив про успішне випробування балістичної ракети середньої дальності.

Саудівська Аравія перехопила ракету, випущену єменськими повстанцями
Вооруженные повстацы-хуситы в Йемене
Фото: EPA/UPG

Військово-повітряні сили Саудівської Аравії перехопили і знищили балістичну ракету, випущену шиїтськими повстанцями-хуситами з території Ємену.

Ракета була запущена 30 листопада в напрямку провінції Ашер у південно-західній частині країни, повідомляє DW з посиланням на саудівське державне інформагентство Saudi Press Agency.

"Цього вечора військово-повітряні сили королівства Саудівської Аравії спостерігали за запуском балістичної ракети з території Ємену в напрямку території королівства", - повідомив представник коаліції арабських держав на чолі з Ер-Ріядом, яка проводить військову кампанію в Ємені проти повстанців-хуситів. Він уточнив, що ракета летіла в напрямку міста Хаміс-Мушайт і була знищена, в результаті чого ніхто не постраждав.

Раніше телеканал Almasirah, близький до хуситів, повідомив про успішне випробування балістичної ракети середньої дальності, спрямованої на військову ціль у Саудівській Аравії.

Нинішній запуск ракети єменськими повстанцями став уже другим за останній місяць. Раніше, 4 листопада, ВПС Саудівської Аравії перехопили ракету поблизу міжнародного аеропорту "Король Халід" в Ер-Ріяді. Відразу після цього 5 листопада військова коаліція на чолі із Саудівською Аравією заблокувала всі порти і аеропорти в Ємені, тим самим припинивши постачання гуманітарної допомоги. Перша гуманітарна допомога прибула до Ємену тільки 25 листопада.

Військовий конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Абд-Раббу Мансура Хаді, тоді як основний противник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів. У результаті бойових дій за час конфлікту загинули більш ніж 10 тис. осіб. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту потерпають понад 17 млн із 27-мільйонного населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram