ГоловнаСвіт

У Данії ухвалили закон, який дозволить заборонити прокладання "Північного потоку-2" через її територію

Данський уряд зможе офіційно заборонити будівництво російського газопроводу.

У Данії ухвалили закон, який дозволить заборонити прокладання "Північного потоку-2" через її територію
Фото: vedomosti.ru

Уряд Данії ухвалив закон, який дозволить заборонити прокладання газопроводу "Північний потік-2" через територіальні води країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Як зазначають, закон дозволяє уряду накласти заборону на будівництво газопроводу з міркувань безпеки або зовнішньополітичних інтересів.

Раніше це не було достатньою підставою для заборони здійснення проектів у територіальних водах.

Незадовго до цього голова Європейської Ради Дональд Туск закликав якнайшвидше заблокувати "Північний потік-2".

Ще на початку 2017 року стало відомо, що російська компанія "Газпром" сама оплачуватиме будівництво трансбалтійського газопроводу "Північний потік-2", оскільки європейські партнери відмовилися від своїх планів.

Пізніше стало відомо, що "Газпром" змушений відкласти початок будівництва газопроводу, яким планують транспортувати газ з РФ до Європи в обхід України, через те, що Данія змінює своє законодавство.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачають, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році. Нагадаємо, що раніше в листопаді Єврокомісія затвердила пропозицію поширити Третій енергопакет на "Північний потік-2"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram