ГоловнаСвіт

Саудівський принц заплатив за свободу мільярд доларів, - Reuters

Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Саудівський принц заплатив за свободу мільярд доларів, - Reuters
Митаб бен Абдалла
Фото: www.arabstoday.net

У Саудівській Аравії затриманого за підозрою в корупції принца Мітаба бен Абдаллу відпустили на волю за мільярд доларів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на саудівського чиновника.

Співрозмовник агентства розповів, що Мітаба відпустили 28 листопада після укладення "прийнятної угоди". Суми угоди не розкрили, але чиновник припускає, що вона перевищила мільярд доларів.

"Зрозуміло, що угода передбачала визнання провини в корупції", - відзначило джерело Рейтер. Мітаба звинуватили в розтраті, найманні співробітників, яких ніколи не існувало, й укладанні контрактів з власними фірмами. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Раніше спадковий принц Мухаммед ібн Сальман Аль Сауд повідомив The New York Times, що більшість саудівських принців, заарештованих протягом операції боротьби з корупцією, погодилися передати частину своїх активів владі в обмін на звільнення. За його словами, усього на фінансовому врегулюванні країна заробила приблизно $100 млрд. При цьому жоден бізнес через угоди з державою не збанкрутує, зазначив Аль Сауд.

На початку листопада в Саудівській Аравії пройшла масштабна операція боротьби з корупцією. В результаті затримали 11 принців, чотирьох міністрів і десятки бізнесменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram