ГоловнаСвіт

США готують безпрецедентні за масштабом санкції проти Росії, - "Эхо Москвы"

Очікується, що нові антиросійські обмеження розглянуть на найвищому рівні у Вашингтоні в лютому 2018 року.

США готують безпрецедентні за масштабом санкції проти Росії, - "Эхо Москвы"
Фото: EPA/UPG

У США готують нові санкції проти Росії, безпрецедентні за своїм масштабом.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"Вони будуть розглянуті на найвищому рівні у Вашингтоні в лютому наступного року. Як очікується, під санкції потраплять великі підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло Володимира Путіна, його друзі та їхні діти", - йдеться в публікації.

Як повідомляла DW, Держдепартамент США 26 жовтня передав Конгресу список російських компаній і організацій, проти яких можуть бути введені санкції. У нього потрапили найбільші російські підприємства, пов'язані з оборонною промисловістю: "Калашников", "Уралвагонзавод", "Рособоронэкспорт", "МИГ", "Сухой", "Туполев", "Ижмаш", "Ростех", "Вертолеты России" й інші.

Перелік, підписаний держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, не означає автоматичного поширення санкцій на згадані компанії і структури, а є пропозицією відомства. Список може бути змінений і доповнений. Потрапили туди і силові відомства Росії: Федеральна служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Головне управління Генштабу (колишнє ГРУ).

Роботу над визначенням кола російських громадян і організацій, що підпадають під нові американські санкції, повинні завершити до 1 жовтня цього року, проте Держдепартамент оголосив про вимушену затримку. "Це досить складно і вимагає певного часу", - пояснила тоді представниця відомства.

Законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і Північної Кореї, раніше схвалений Палатою представників і Сенатом Конгресу США, президент країни Дональд Трамп підписав 2 серпня. Наприкінці вересня Вашингтон повідомив, що нові санкції набудуть чинності 28 листопада цього року.

Введення санкцій повинно стати відповіддю на ймовірне втручання російських хакерів під час президентської кампанії у США 2016 року. Кремль ці звинувачення неодноразово відкидав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram