ГоловнаСвіт

Експертна група ЄС отримає додаткові €3 млн на аналіз російської пропаганди

Додаткове фінансування розраховане на трирічний період.

Експертна група ЄС отримає додаткові €3 млн на аналіз російської пропаганди
Фото: ruskpp\Depositphotos

Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) Європейської служби зовнішньополітичної діяльності отримає додатковий бюджет у розмірі €3 млн на розширення роботи з аналізу російської пропаганди.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на джерело в Євросоюзі, знайоме з роботою групи.

Додаткове фінансування розраховане на трирічний період - щороку групі виділятимуть €1,1 млн. Це дозволить здійснювати не тільки якісний, а й кількісний аналіз російських ЗМІ.

До групи входить близько десяти експертів у галузі комунікацій з інститутів ЄС або співробітників, відряджених країнами-членами ЄС. До завдань групи входить, окрім іншого, аналіз дезінформаційних трендів, їхнє роз'яснення і спростування міфів.

До цього окремого власного бюджету група не мала - вона використовувала кошти, спрямовані на фінансування інститутів ЄС і країн-членів, а також залучала до роботи співробітників різних установ країн ЄС, відряджених для роботи в експертній групі. Сама East StratCom Task Force була створена в березні 2015 року для протидії кампанії дезінформації з боку Росії.

Оперативна робоча група також веде сайт EU vs Desinfo, на якому (в тому числі російською мовою) робить огляд і аналіз прокремлівської дезінформації в російських ЗМІ і не тільки. Сайт створено в рамках кампанії, спрямованої на поліпшення прогнозування, розгляду і реагування на дії російської сторони у федеральних ЗМІ.

За інформацією джерела видання EU Observer, питання підвищення бюджету порушували на зустрічі директора департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Андрія Келіна й австрійського дипломата Томаса Майєр-Хартінга. За словами джерела видання, Келін заявляв, що збільшення бюджету групи може нашкодити відносинам Росії і ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram