ГоловнаСвіт

Президент Зімбабве пішов у відставку

Про відставку Мугабе оголосив спікер парламенту Зімбабве.

Президент Зімбабве пішов у відставку
Роберт Мугабе
Фото: EPA/UPG

Президент Зімбабве Роберт Мугабе подав у відставку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює Associated Press, про відставку Мугабе оголосив спікер парламенту Зімбабве. За його словами, він отримав листа від нього.

Раніше сьогодні парламент Зімбабве почав процедуру імпічменту Мугабе. Його звинуватили в тому, що він, передавши владу своїй дружині Грейс Мугабе, дозволив їй "узурпувати конституційну владу".

Нагадаємо, 19 листопада правляча партія Зімбабве "Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт" зняла Мугабе з посади свого голову і першого секретаря. Партія висунула Мугабе ультиматум: або він сам піде у відставку до полудня 20 листопада, або парламент почне процедуру імпічменту.

Напередодні стало відомо, що Мугабе погодився на умови відставки. За словами співрозмовника телеканалу, генерали передали Мугабе умови відставки, включаючи повний імунітет для нього і дружини Грейс, а також збереження цінного майна.

93-річний Роберт Мугабе - найстарший чинний голова держави в світі; він править Зімбабве з 1980 року, коли країна отримала незалежність. Його критикують за цензуру і порушення громадянських свобод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram